vineri, 25 decembrie 2009

Paula Seling


S-a născut la data de 25 decembrie 1978 la Baia Mare. Marea pasiune pentru muzică şi-a manifestat-o de la vârsta de 6 ani când, încurajată şi de părinţi, a început să studieze pianul la Şcoala de Arte din Baia Mare cu doamna profesoară Tilca Mariana.
La 10 ani a început să cânte în corul şcolii şi în scurt timp am devenit solista acestui cor. La 15 ani s-a înscris la Şcoala Populară de Arte. Anul 1997 în care şi-a susţinut bacalaureatul, a fost unul cât se poate de prolific în cariera sa muzicală. A cântat în deschiderea concertului susţinut de Joan Baez la Bucureşti dar mai ales a câştigat Trofeul Mamaia.

Ulterior a urmat primul său album, în limba engleză "Only Love" înregistrat la Sound House Records - Germania. Prima sa piesă „Ploaie în luna lui Marte” s-a bucurat de un uriaş succes. A urmat în 1999 albumul „De dragoste”, iar în 2001 albumul „Mă voi întoarce. Tot în 2001 a câştigat Premiul pentru cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti.

A urmat cel mai important premiu al carierei sale şi anume marele trofeu al Festivalului Cerbul de Aur de la Braşov, ediţia 2001. În 2002 Tony Hawks, producător, compozitor, regizor şi scriitor i-a propus să facă un documentar pe canalul Discovery în care să expună publicului reţeta succesului unui cântec, ea fiind aleasă ca „subiect” de studiu în România. În urma acestei colaborări s-a născut în 2003 albumul „Fără sfârşit”, cel mai consistent album de până atunci.

Este unul dintre puţinii artişti români care au cântat alături de nume sonore din muzica internatională: Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks , Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007), Beyonce (26 octombrie 2007). A colaborat cu realizatoarea de video clipuri Andreea Păduraru obţinând pentru una din aceste colaborări şi un premiul (împreună cu regizoarea) în anul 2003 pe MTV.

Fiind împlinită în viaţa profesională, a urmat ca şi viaţa sa personală să fie împlinită. Astfel în 2005, Paula s-a măritat cu Radu Bucura, împreuna cu care a deschis casa de producţie UNICORN RECORDS. Pe 10 iulie 2009 Paula a lansat videoclipul single-ului Believe de pe albumul cu acelaşi titlu, album ce a fost lansat cu o luna înainte, adică pe 10 iunie, la Silver Church.

Un comentariu: