joi, 19 noiembrie 2009

Kim Wilde


S-a născut în Chiswick, Londra de Vest, pe 18 noiembrie 1960, sub semnul zodiacal Scorpion.
În 1980 semnează cu Mykie Most's RAK Records şi lansează primul ei single ‘ Kids In America ‘ în ianuarie 1981.
Albumul de debut ‘ Kim Wilde ‘ este lansat în acelaşi an şi contine cele 2 hit-uri, ‘ Chequered Love ‘ şi ‘ Water On Glass ‘.
Kim a înregistrat un total de 3 albume cu RAK Records înainte de a semna cu MCA Records în vara anului 1984.
Ulterior au urmat 7 albume pentru MCA Records ce au inclus hit-uri internaţionale cum ar fi, ‘ Another Step(Closer to You) ‘- duet cu Junior, ‘ You Came ‘, ‘ Never Trust A Stranger ‘, ‘ Four Letter Word ‘, ‘ If I Can't Have You ‘ şi un remake ai formaţiei Supremes, ‘ You Keep Me Hangin' On ‘, primul single al cântăreţei ce se clasează pe pozitia 1 în SUA, Canada şi Australia în anul 1986.


‘ The Second Time ‘, lansat pe 1 octombrie,1984, este primul single lansat de Kim cu MCA Records şi este de asemenea prima lansare a cântăreţei în aproape un an de zile, fiind primul extras pe single de pe al 4-lea album al său ‘ Teases And Dares ‘, ce urma să apară le sfârşitul lunii octombrie.
‘ Close ‘- un album produs de fratele artistei, Ricky şi Tony Swain, conţine muzică pop de cea mai bună calitate; albumul este accesibil, energic, melodic şi puternic din punct de vedere liric.' You Came ‘, primul single extras de pe acest album atinge Top Five în Marea Britanie.


Kim Wilde a primit premiul Best Female Vocalist din partea British Phonographic Industry şi ulterior a primit alte 2 nominalizări la aceeaşi categorie.
Kim Wilde a înregistrat cel mai mare succes comercial fără îndoială, în anii 80', printre care amintim şi concertele sale alături de Michael Jackson (1988) şi de David Bowie (1990).
Ea a rămas activă în scena pop, până la mijlocul anilor 90' şi a câştigat numeroase albume de aur şi platină pentru cele 10 albume lansate.


‘ Now & Forever ‘ - despre care artista a declarat că este primul album din întreaga sa carieră care o reprezintă 100%." Pentru acest album am vrut să mă răsfăţ şi să înregistrez muzica care îmi place cel mai mult;sunt norocoasă pentru că sunt în poziţia în care pot să fac muzica exact aşa cum vreau eu, fără nici un fel de restricţie".


Pe 1 septembrie 1996 Kim se căsătoreşte cu Hal Fawler. Pe 3 ianuarie 1998 se naşte primul ei copil, Harry Tristan iar 2 ani mai târziu se naşte Rose Elisabeth.
În 2003, înregistrează alături de cântăreaţa de origine germană Nena single-ul ‘ Anyplace,Anywhere, Anytime ‘ ce ajunge pe poziţia 1 în Austria şi Olanda.

Pe lângă pasiunea sa pentru muzică Kim dezvoltă o afinitate şi pentru grădinărit. Urmează un curs de horticultură la colegiul de prestigiu Capel Manor iar în 1999 înregistrează o serie de programe intitulate Better Gardens, Kim având calitatea de designer de grădină.
În anul 2005 şi respectiv 2006 a publicat primele sale cărţi- "Gardening with Children" şi "The First Time Gardener".

Pe plan artistic în 2006, Kim revine cu un album "greatest hits": "Never Say Never" este o combinaţie de muzică bună cu un sound fantastic.
Pe acest album Kim revine cu marele ei hit "You Keep Me Hangin' On" transformat într-un duet minunat cu Nena şi un remix semnat Paul Oakenfield la melodia "Cambodia", reamintind cele mai mari momente ale anilor 80'.
Piesele noi de pe album sunt bonus şi dezvăluie o Kim Wilde într-o formă excelentă.


Cu 10 milioane de albume şi 20 milioane de single-uri vândute în întreaga lume, Kim Wilde este cel mai de succes star feminin din Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu