marți, 3 noiembrie 2009

„ ... Căci dacă n-ar fi, nu s-ar povesti”


Această garanţie de existenţă pe care o dau basmele populare operează perfect şi în cazul folk-ului, ca realitate şi fenomen deopotrivă. În marea lor majoritate, interpreţii de folk sunt muzicieni eminenţi. Dar, fireşte, acolo unde e vorba de munca de zi cu zi, pentru o perioadă mai lungă de timp, apare şi tentaţia exemplificării, atât pentru sine cât şi pentru alţii, a legilor unui univers devenit, pentru publicul tânăr mai ales, familiar şi necesar totodată.

Marţi, 3 noiembrie 2009, la Club Mojo din Bucureşti, după o pauză de aproape 5 luni, e-Folk au reînceput seria concertelor folk, dovedind că, într-adevăr, „Povestea merge mai departe”. În prima seară, Eugen Avram, Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu şi Dan Caramihai, au încântat asistenţa cu un spectacol de excepţie. S-au cântat atât melodii din creaţiile proprii, cât şi piese ale unor membrii din „Galeria nemuritorilor”; cel mai des invocat astfel, a fost Vali Sterian.

Într-o atmosferă ce aducea mai degrabă a chef între prieteni şi nicidecum a concert, cei patru au trecut sufletele celor ce au fost acolo, prin toate stările posibile; de la melancolia care lasă gânduri tăcute, până la ţopăiala de bună dispoziţie explozivă. Astfel, primul concert din această serie, poate fi caracterizat perfect printr-o expresie anunţată chiar de Ovidiu Mihăilescu: „Unii fac concerte perfecte, alţii fac concerte excepţionale; noi încercăm să facem facem concerte de poveste”!

Ambientul pus la dispoziţie de noua locaţie a evenimentului, oferită de Clubul Mojo din centrul vechi al Bucureştiului, a fost la înălţime deşi, sala destul de mare a devenit la un moment dat neîncăpătoare.

Şi pentru cel de-al doilea concert, organizatorii propun o seară de neuitat, în compania lui Ovidiu Scridon, alături de Grupul Cantos şi de Cătălina Beta. Spectacolul de marţi, 10 noiembrie 2009, va începe la ora 20.30, tot în spaţiul oferit de Clubul Mojo.








2 comentarii:

  1. Super concert! Am stat chiar in fata! Cu toate ca afara ploua si era frig...si eram dupa o zi foarte grea, orele petrecute in atmosfera creata de cei patru muzictieni deosebiti m-a relaxat foarte mult .

    Multumesc in numele tuturor pentru o seara de marti de neuitat! :)

    RăspundețiȘtergere