sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Jimmy Page


S-a nascut la data de 9 Ianuarie 1944. Si-a inceput cariera de chitarist intr-un studio din Londra si a fost membru al formatiei The Yardbirds intre anii 1966 si 1968, dupa care a fondat grupul rock Led Zeppelin. Page a fost descris drept ''unul din cei mai influenti, importanti si versatili chitaristi si compozitori din istoria muzicii rock''. In anul 2003, revista Rolling Stone l-a inclus in topul celor mai buni 100 chitaristi din toate timpurile, pe locul 9. A fost primit in Rock and Roll Hall of Fame de doua ori: o data ca membru al The Yardbirds (in 1992) si o data ca membru al Led Zeppelin, in anul 1995.


Page este fiul lui James si al Patriciei Page si s-a nascut in suburbia Heston, situata in vestul Londrei. Tatal sau lucra ca sef de personal, in timp ce mama sa era secretara unui doctor. In anul 1952 s-au mutat in Feltham si apoi in Miles Road, Epsom, unde Page a gasit prima sa chitara, chiar in casa in care locuiau. A inceput sa cante la varsta de treisprezece ani, luand lectii de muzica in Kingston, desi in cea mai mare parte a timpului studia singur. Printre primele sale influente de natura muzicala se numara chitaristii Scotty Moore si James Burton.

Fiica lui Page, Scarlet Page (nascuta in 1971) este fotografa. Mama acesteia este Charlotte Martin, care a fost partenera lui Page intre anii 1970 si 1982 sau 1983 si care era numita de acesta, 'My Lady'. Page a avut de asemenea relatii cu Pamela Des Barres, Lori Maddox, Krissy Wood (fosta sotie a lui Ronnie Wood de la Rolling Stones) si cu Bebe Buell. Intre anii 1986 si 1995, Page a fost casatorit cu Patricia Ecker, care era model si chelnerita. Au impreuna un fiu, James Patrick Page al III-lea, nascut in Aprilie 1988. Dupa divortul din 1995, Page s-a casatorit cu Jimena Gomez-Paratch. Are impreuna cu aceasta trei copii: Jana, Zofia Jade si Ashen Josan. In prezent, Page locuieste in Berkshire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu