miercuri, 2 iunie 2010

Bob Dylan - un artist aşteptat în România de peste 40 de ani

Una dintre legendele vii ale istoriei muzicii, Bob Dylan, va concerta  în această seară pentru prima oară în România.
Declarat de revista Rolling Stone, în 2004, cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, Bob Dylan va ajunge la Bucureşti în cadrul turneului „Never Ending Tour", început în urmă cu 21 de ani. Cu o carieră de aproape jumătate de secol, Bob Dylan a adunat de-a lungul timpului o colecţie impresionantă de premii, care include şi 11 trofee Grammy, un Glob de Aur şi un premiu Oscar - ambele pentru piesa „Things Have A Changed", inclusă în coloana sonoră a filmului „Wonder Boys". 
Muzicianul a primit şi un premiu special Pulitzer în 2008, „pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii şi culturii americane". Hiturile lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale au devenit adevărate imnuri antirăzboi şi ale mişcărilor pentru drepturile civile, iar piesele sale de început includeau o varietate de influenţe politice, filosofice, sociale, dar şi literare.


Biletele pentru concertul de la Bucureşti, care se va desfăşura în complexul Zone Arena, mai pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta la diferite categorii de preţ, 130, 250 şi 350 lei, precum şi de la casa de bilete de la Zone Arena, astăzi, începând cu ora 10.00. În deschiderea concertului vor cânta grupul  Bucium, de la ora 17.30 şi Nicu Alifantis alături de trupa Zan, după ora 18.00.

Un comentariu: