luni, 31 august 2009

James Coburn


Cunoscut pentru lunga sa cariera în cinematografie fiul lui James Harrison Coburn Sr. şi Mylet Johnson o familie de imigranţi suedezi, James Coburn s-a născut la 31 August 1928 în oraşul Laurel din statul Nebraska. La un moment dat tatăl său împreună cu familia se mută în California pentru o slujbă de mecanic într-un oraş numit Compton şi, nu după mult timp James se hotărăşte să fie actor,intrând în grupul de teatru ''La Jolla Playhouse'' de la State University din San Diego.



Un salt spre faimă îl face în anii '60 '70 unde apare în numeroase producţii clasice interpretând roluri de ''tipul dur''. Îşi face apariţia alături de celebrii Charles Bronson,Steve McQueen,Robert Vaughn fiindu-i de altfel şi buni prieteni în unele pelicule ca; ''The Magnificent Seven'' sau'' The Great Escape''. De-alungul carierei sale a mai avut multe roluri memorabile în filme cum ar fi''Pat Garrett'' sau ''Billy the Kid ''ambele în regia lui Sam Peckinpah sau ''Young Guns II''alături de Kiefer Sutherland şi Emilio Estevez sau westernul de succes'' Maverick'' alături de Mel Gibson.









O listă fabuloasă de mari interpretări şi la fel de multe premii printre care şi un Oscar îl clasează pe James Coburn printre legendele clasice ale Hollywood-ului. S-a stins din viaţă pe 18 noiembrie 2002 în urma unui atac de de inimă .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu