miercuri, 3 februarie 2010

Natalie Imbruglia


S-a născut în data de 4 februarie 1975, la Vale Berkeley, Australia. La vârsta de 13 s-a mutat împreună cu familia în Paradies Point (Queensland).
Aici a început să se orienteze pe drumul scenei. Natalie şi-a surprins părinţii, când a fost admisă la şcoala de talente Mc Donalds Performing Arts College din Sydney. Şi-a îmbunătăţit capacităţiile vocale şi a învăţat să facă reprezentaţii de actorie. Odată cu aceasta a început şi adevărata sa carieră.

La 16 ani a făcut reclamă pentru un producător japonez de gumă de mestecat. La aceeaşi vârstă a atras atenţia ca model de lenjerie intimă, până ce a obţinut un rol în telenovela australiană "Neighbours". În acest rol a impersionat atât de mult, încât a fost promovată din ce în ce mai mult, chiar şi în Regatul Unit, unde era transmis simultan acest show de televiziune.
Doi ani mai târziu a plecat la Londra, unde nu a avut nici o oportunitate de muncă, urmând să petreacă primul an în cluburile oraşului. A renunţat curând la acest mod de viaţă şi s-a aflat singură. Talentul său în muzică a fost descoperit de managera Anne Barrett într-un bar, ceea ceea ce i-a aus un contract cu BMG/RCA. Ei au fost atât de impresionaţi de vocea Nataliei, încât au dus-o cu ei în Statele Unite, unde s-a înregistrat primul album al ei (Left of the Middle).

La acest albun, Natalie a colaborat cu mulţi producători, ca de exemplu Phil Thornalley (Ex "The Cure"), Mark Plati (David Bowie) sau Nigel Goldrich, care a produs "Ok Computer" pentru Radiohead. Aceştia i-au oferit un anumit grad de libertate cântăreţei, pentru ca ea să-şi poată pună amprenta peste creaţii. În timpul şederii în SUA, a avut o aventură cu starul din "Prietenii tăi", David Schwimmer.

Prin primul său single, "Torn", Natalie a avut un succes la nivel mondial. A vândut peste 1 milion de LPuri în SUA şi peste 6 milioane în întreaga lume, a fost numărul 1 mondial, a rămas 23 de săptămâni în Top 40 Regatul Unit, a câştigat titlurile "cel mai bun debutant" la premiile VH1 şi Aussie şi " cel mai bun cântec" la premiile MTV şi Aussie (1998).

În perioada 1998-1999 a făcut un turneu în Statele Unite. Pe lângă aceasta, a mai realizat "Identify" ca şi coloană sonoră pentru Stigmata. Totuşi această piesă nu a ieşit pe piaţă decât în SUA.
După aceasta, Natalia a făcut o pauză şi şi-a cumpărat o casă pe o insulă de pe Tamisa în Londra, unde este vecină cu Regina. Acolo a încercat să înregistreze cel de al doilea album al ei, dar s-a confruntat cu o criză de creativitate.

Munca cu producătorii primului album nu a reuşit, ea nefiind mulţumită de rezultate, dar s-a recules, pentru a doua oară în viaţă (prima a fost criza depresivă de la albumul Left of the Middle) şi a găsit un om cu care se potrivea de minune, Gary Clark.
Alături de el a înregistrat întreg noul album, "White Lilies Island" şi acesta a devenit un album de succes, mai ales datorită single-lor "That Day" şi "Wrong Impression".


Au urmat albumele " White Lilies Island" (2001) şi "Counting Down the Days" (2005)şi "Come to Life" (2009). Însă acestea nu au putut egala succesul comercial al albumului său de debut.

În 2002 a jucat împreună cu Rowan Atkinson în pelicula "Johnny English", iar în 2009, a apărut în distribuţia filmului "Closed for Winter", alături de Daniel Frederiksen.

2 comentarii:

 1. BlogWidget - ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
  Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau.
  Sau un posibil parteneriat reciproc avantajos, Sustine BlogWidget, detalii si bannere la alegere la pagina de contact.

  RăspundețiȘtergere
 2. Established in 1997, St. Gregorious Edu-Guidance is a leading education consultancy services providing exemplary service to students all over India. We deal in Admissions to all major professional courses in Premier Institutes across India. We are your one step solution for all career related needs, it may be MD, MBBS BE, BTech (ALL BRANCHES), , MDS, BDS, BPharm, BArch, MBA, MTech, MS, , PhD or any other courses. We provide personalized career solutions on an individual basis keeping in mind the aspirations of our client as well as the affordability factor.
  FOR ALL CAREER RELATED NEEDS CONTACT US :
  St. Gregorious Edu-Guidance,
  #2, 2nd Floor,
  J J Complex, Above Chemmannur Jewellers,
  Marthahalli - P O,
  Bangalore - 560037
  Karnataka
  e-mail :jojishpaily@gmail.com
  Contact: +91 9448516637
  +91 9886089896, +91 9449009983
  080-32416570, 41719562
  Website: www.stgregoriousedu.com

  RăspundețiȘtergere