luni, 15 februarie 2010

George Ivaşcu


Îndrăgitul actor şi director al Teatrului Metropolis, s-a născut la 15 februarie 1968, în Bucureşti. A absolvit Academia Română de Teatru şi Film în 1993, la clasa profesorului Gelu Colceag.
A jucat numeroase roluri în teatru, teatru radiofonic, televiziune şi filme de lung metraj, în ţară şi peste hotare. Regizor, conferenţiar universitar, doctor la U.N.A.T.C. din Bucureşti şi Sibiu, George Ivaşcu este doctor în Artele Spectacolului cu tema "Logica absurdului în arta spectacolului din secolul XX".




În 2005, a jucat în serialul de comedie „Cuscrele“, difuzat de Naţional TV, în care le-a avut partenere pe Draga Olteanu-Matei şi Rodica Popescu-Bitănescu. George Ivaşcu l-a interpretat atunci pe Aristide Supusu, un bărbat „terorizat“ de soacră şi nevastă.
În anul 2006 a înfiinţat Teatrul Metropolis din Bucureşti, până atunci fiind actor la Teatrul Naţional I.L. Caragiale.



Dintre piesele de teatru în care a realizat interpretări memorabile se numără „A douăsprezecea noapte“ şi „Cei doi tineri din Verona“ de William Shakespeare, „Căsătorie în stil olandez“ de Carlo Goldoni, , „Galy Gay“ de Bertolt Brecht, în cadrul Teatrului de Comedie, sau „Amanţi însângeraţi“ de Chikamatsu Monzaemon, „Anna Karenina“ de Lev Tolstoi, „Mofturi la Union“ de IL. Caragiale, „Crimă pentru pământ“ de Dinu Săraru, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu