vineri, 9 septembrie 2011

Hugh Grant

S-a născut pe 9 septembrie 1960 în Hammersmith, Anglia şi este celebru pentru câştigarea premiilor Globul de Aur, BAFTA şi César. Tatal său, James Grant, s-a axat în tinereţea sa tot în domeniul artistic, însă în general s-a ocupat cu vânzările în cadrul unei firme de covoare,  în timp ce mama sa, Finvola Grant, a fost profesoară de istorie a Scoţiei. Hugh a avut întotdeauna o mare pasiune pentru actorie şi literatură. Ambitios din fire, câştigă o bursă şcolară la Oxford unde studiază Istoria Artei şi Dramaturgia.

În anul 1982, când încă activa ca student, Hugh şi-a făcut debutul pe marele ecran, în filmul lui Michael Hoffman, "Privileged".
Până în 1993, îl găsim de asemenea, distribuit în mai multe filme şi seriale de televiziune: "The detective" în 1985, în 1986, "Ladies in charge", "Till We Meet Again" în 1989 sau chiar "Impromptu" din 1991, în care îl joacă pe marele compozitor Frederic Chopin.  


Şi-a câştigat recunoaşterea ca star după rolul din "F
our weddings and a funeral" în 1994, alături de Andy MacDowell.




După această etapă extrem de reuşită a vieţii sale refuză o altă bursă pentru studii post-universitare în Londra la Institutul Courtauld unde ar fi aprofundat noţiuni tot în acest domeniu, cu toate că deja acumulase destulă experienţă. Din acel moment cariera sa de actor a fost în plina ascensiune. 

În anul următor, îl regăsim în rolul lui Edward Ferrars din ecranizarea romanului "Sense And Sensibility" de Jane Austen. 


În 1996, apare alături de Gene Hackman în "Extreme Measures", un thriller despre Guy Luthan, un doctor britanic ce lucrează la un spital din New York, care începe să facă nişte investigaţii nedorite după ce corpul unui pacient ce a murit pe masa sa de operaţie, dispare.


Anul 1999 îi aduce 2 roluri remarcabile în 2 comedii spumoase: "Nothing Hill", unde joacă alături de Julia Roberts şi " Mickey Blue Eyes", alături de Jeanne Tripplehorn şi James Caan. 


În 2001 joacă în primul film din seria "Bridget Jones's Diary", alături de Colin Firth şi Renee Zellweger, film nominalizat la Oscar în acel an. De asemenea, îl regăsim şi în cel de-al doilea film al seriei, "Bridget Jones: The Edge Of the Reason" din 2004. 


Totuşi, în anul 2002 s-a gândit să renunţe la cinematografie în detrimentul companiei sale "Simian Films", dar s-a răzgândit. 
În 2005 îl găsim într-un rol de scurtă durată din filmul belgian "Travaux, on sait quand ça commence...", film în care îl putem vedea jucând îl limba franceză. 
În 2009 Hugh Grant face un rol minunat, alături de Sarah Jessica Parker, în "Did You Hear About the Morgans?". 


Un spirit mereu activ, aflat în permanentă orientare către roluri noi, actorul pregăteşte o surpriză pentru următorul proiect: "The Pirates! Band of Misfits" , un film de animaţie ce va fi lansat în 2012 şi în care Grant îşi va împrumuta vocea eroului principal, Pirate Captain. 


Ceea ce nu cunoaşte multă lume este faptul că în tinereţe Hugh Grant juca cu regularitate cricket într-o echipă numită "Captain Scott" dar şi fotbal, fiind un mare fan al echipei din Premier League, Fulham F.C.   

Şi în prezent firea lui sportivă continuă să rămână vie în pofida trecerii timpului, frecventând des turnee de golf . 
El este un mare fan al artei pe care o şi colecţionează încă de mic.
Deşi face parte din generaţia relativ nouă de actori, Hugh Grant a reuşit să se impună ca un veritabil comediant. Nu numai umorul fin îl caracterizează, dar şi sarcasmul şi şarmul inconfundabil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu