joi, 17 februarie 2011

Rene Russo


S-a născut în California, SUA, în Burbank, o suburbie din Los Angeles la data de 17 februarie 1954, fiind crescută împreună cu sora ei de către mamă, tatăl părăsindu-le când ea avea două luni. Rene mai are şase fraţi din partea tatălui care era sculptor şi mecanic. 
În liceu Rene era o tânără retrasă, suferind de scolioză, a trebuit să poarte  timp de patru ani proteză, dar chiar dacă a renunţat la ea, mai târziu, nu s-a mai putut adapta la şcoală şi a abandonat liceul în clasa a zecea.
Timp de un an şi jumătate ea şi-a luat diferite locuri de muncă şi şi-a economisit bani pentru a beneficia de ei mai târziu. 
A lucrat ca vânzătoare de băuturi răcoritoare la un cinematograf pentru a viziona filme gratis şi a lucrat ca chelneriţă la un restaurat pentru a avea o masă gratuită. 
La vârsta de 17 ani, în 1972, a participat la un concert Rolling Stones unde a fost descoperită şi îndrumată pentru a deveni top model. La scurt timp Rene s-a mutat la New York unde a semnat un contract cu Agenţia de modele Ford. În scurt timp ea a devenit top model, fotografiile ei fiind publicate pe coperţile multor reviste de modă. 
La începutul anilor '80 ea apărea în reclame comerciale, pentru ca apoi să intre în afaceri pentru o scurtă perioadă de timp, iar mai târziu, să înceapă să studieze teatrul. Rene a debutat în televiziune, cu rolul lui Eden Kendall, un rol dramatic în 1987, în "Sable", iar în 1991 juca alături de Michael Keaton în "One good cop". 


În 1992 joacă alături de Clint Eastwood în filmul " In the line of fire", iar în 1993 o întâlnim în "Lethal Weapon 3" alături de Mel Gibson.


În 1995 Rene a jucat în "Outbreak", iar în 1996 a avut două roluri în două filme de succes: "Tin cup"şi "Ransom".


În 1998 a continuat rolul din "Lethal Weapon 4", iar un an mai târziu, în 1999, are rolul poliţistei inteligente şi sexy din filmul "The Thomas Crown Affair", alături de Pierce Brosnan. 


Anul 2002 îi aduce rolul din comedia poliţistă "Showtime", alături de Robert de Niro şi Eddie Murphy.
În 2005 joacă în alte două filme, "Two for the money" şi în comedia "Yours, mine & ours".  


Toate aceste roluri spumoase fac din Rene Russo un artist complex şi diferit care nu se află nici pe departe la finalul carierei şi care încă mai are multe de spus în cinematografia mondială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu