joi, 27 mai 2010

Liviu Tudan

Astăzi se împlinesc 5 ani de când Liviu Tudan, solistul formaţiei "Roşu şi Negru" a plecat dintre noi.

Artistul s-a născut în Bucureşti, oraş în care a şi studiat, în cadrul Şcolii de muzică nr. 1. Mai târziu, a absolvit cursurile Conservatorului de muzică George Enescu de la Iaşi , clasa Compoziţie.

S-a îndreaptat rapid spre muzica rock, devenind de-a lungul timpului membru (chitară bas) al mai multor grupuri cunoscute, cum ar fi Sideral sau Metronom. Însă grupul care l-a consacrat şi de numele căruia a rămas legat a fost "Roşu şi Negru".


A avut colaborări cu multe personalităţi din muzica românească: Nuţu Olteanu, Gabi Nacu, Florin Ochescu, Adrian Ordean, Nelu Dumitrescu, Marti Popescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, fiind şi unul dintre compozitorii preferaţi ai Didei Drăgan.




Numele de Liviu Tudan a fost adoptat în 1965, cu ocazia interpretării personajului principal cu acelaşi nume din filmul "Ultima noapte a copilăriei", regizat de Savel Stiopul.



S-a stins din viaţă după o lungă suferinţă, ca urmare a unui cancer hepatic metastazat, artistul fiind diagnosticat cu hepatită C încă din 1976 şi suferind în 2004 un transplant hepatic de la soţia sa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu