joi, 1 aprilie 2010

Anamaria Marinca


S-a născut la Iaşi, la 1 aprilie 1978, mama sa fiind violonistă, iar tatăl său profesor de teatru. În aceste condiţii, Ananamaria Marinca s-a integrat cu uşurinţă în mediul artistic.
A studiat vioara în copilărie, dar a renunţat la muzică în favoarea actoriei.
Este absolventă a Universităţii de Artă George Enescu din Iaşi.
La 25 de ani, a fost reperată printr-un casting, pentru interpretarea rolului Elenei Vişinescu, în mini-serialul Sex Traffic



Interpretă a unei femei, victimă a unei reţele de trafic de carne vie care a luptat, cu orice preţ, pentru salvarea surorii sale din acest mediu, Anamaria Marinca a emoţionat profund mediul televizual. Ea a câştigat titlul de Cea mai bună Actriţă în anul 2005, la British Academy Television Awards, pentru rolul său din filmul Sex Traffic, o dramă realizată de CBC/Channel 4. Filmul acesta a fost o adevărată trambulină pentru o carieră internaţională, încât Anamaria Marinca şi-a făcut apariţia, într-un nou film, Tinereţe fără tinereţe de Francis Ford Coppola, în 2007.
În anul 2007, Anamaria a jucat în filmul, regizat de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, care a obţinut Palme d'Or, la Festivalul de la Cannes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu