sâmbătă, 19 martie 2011

Bruce Willis

S-a născut la 19 Martie 1955, într-o bază militară americană în Idar-Oberstein, Germania de Vest. În 1957, părinţii săi (David Willis - soldat american şi Marlene - de origine germană) s-au întors împreună cu fiul lor de doi ani, Bruce, în Penns Grove, New Jersey. 
A debutat în 1980 într-un rol de figuraţie în ultimul film al lui Frank Sinatra, "The First Deadly Sin", alături de Faye Dunaway. Doi ani mai târziu, joacă, tot într-un rol figurativ, alături de Paul Newman în filmul "The Verdict". Abia la sfârşitului anului 1987 Bruce ajunge în atenţia publicului, cu primul rol principal, în filmul " The Return Of Bruno"


Bruce Willis a devenit faimos în perioada anilor '80, realizându-şi o carieră de actor de invidiat la Hollywood, făcând mari furori în special cu rolul "John McClane"  din seria "Die Hard", începută în 1988.





Alte succese cinematografice:
Mikey din "Look Who's Talking", alături de John Travolta



Peter Fallow din "The Bonfire of the Vanities", alături pe Tom Hanks


Eddie 'Hudson Hawk' Hawkins din "Hudson Hawk", alături de Danny Aiello


Dr. Malcolm Crowe din "The Sixth Sense", alături de micuţul  Haley Joel Osment


Bruce Willis fost căsătorit cu actriţa Demi Moore cu care are împreună trei fete. Pe lângă cariera sa de actor, Bruce şi-a dezvoltat şi cealaltă latură a sa, muzica, scoţând câteva albume şi apărând în numeroase show-uri de televiziune.

Willis nu a ezitat în a se pronunţa împotriva războiului din Irak, la fel cum mulţi alţi actori au făcut, însă şi-a exprimat sprijinul moral către tinerii care au participat în război.Printre multele sale declaraţii, el a menţionat: "Sunt mult mai mândru de a fi tată decât de a fi actor." ; "Sunt un tip sensibil, oamenii cred că mă cunosc însă nu e aşa. Şi scriu lucruri care mă pun în postura unui nemernic."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu