joi, 5 august 2010

Ada Milea

Artista, iubită de fani pentru muzica şi pentru umorul debordant pe care-l afişează la fiecare spectacol,  împlineşte astăzi 35 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!" cu multă sănătate şi multe împliniri! Pe toate planurile!

Ada Milea s-a născut la Târgu Mureş la 5 august 1975. A absolvit liceul “Liviu Rebreanu”, la “fizică-chimie”. Ulterior, a absolvit cursurile Universităţii de Artă Teatrală din Tg. Mures, la secţia “actorie”, cu rolul “D-na Quickly” din “Nevestele vesele din Windsor” de Shakespeare, în regia lui Cornel Popescu. 

A fost actriţă la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, apoi la Teatrul Luni de la Green Hours unde a jucat rolul unei prostituate în spectacolul “No Mom’s Land” în regia lui Radu Afrim.


Şi pe plan muzical, artista s-a remarcat la fel de bine; a cântat în diferite localităţi şi a imprimat nouă albume, toate apreciate de public pentru originalitatea muzicii şi mai ales a versurilor. Printre cele mai "gustate" de public, se numără primul album, "Aberaţii sonore" din 1997, "Absurdistan" din 2003 şi "Apolodor", lansat în 23 iulie 2004. 

Ada a mai lucrat în Canada, la Cirque du Soleil şi a făcut coloane sonore în spectacole de teatru.
Cu materialul din filmul “Eu, când vreau să fluier, fluier”, în regia lui Th. Cristian Popescu, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Teatru de la Piatra-Neamţ.

 Cu coloana sonoră din spectacolul “Trilogie belgrădeană” de Biljana Sbrljanovic, a câştigat acelaşi premiu la "Humorror", Festivalul de Umor Negru organizat de firma Connex la Teatrul Odeon. 

Un comentariu:

 1. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere