vineri, 26 martie 2010

Steven Tyler

Steven Victor Tallarico, mult mai bine cunoscut publicului larg sub numele său de scenă, Steven Tyler, s-a născut la 26 martie 1948 în Yonkers, New York. Bunicul său era italian născut în Calabria, iar strămoşii săi pe linie paternă erau de origine germană. Steven este cel de al doilea dintre cei doi copii ai familiei Tallarico. Ei s-au mutat în Yonkers, New York, oraş în care Steven s-a înscris la Roosevelt High School. Din nefericire, avea să fie exmatriculat din acest colegiu, pentru uz de droguri, dar mai târziu viitorul artist îşi termină studiile la Leonard Quintano's School. Înainte de a-şi începe cariera artistică, Steven a lucrat în câteva meserii, fiind chiar şi brutar la un moment dat. 
Muzica a jucat însă în permanenţă un rol major în viaţa lui, tatăl său fiind la rândul său muzician (Vic Tallarico Orchestra). Din acest mediu, Steven a prins farmecul blues-ului şi, în anii '60, a fost toboşar şi chiar solist vocal în câteva trupe locale de rock & roll, printre care şi The Strangeurs, cei care au devenit ulterior Chain Reaction. 


În 1969, Steven scrie piesa "Dream On". Un an mai târziu, după ce participă la un concert rock în oraşul Sunapee din New Hampshire, Steven Tyler se alătură unui nou grup, alături de chitaristul Joe Perry şi de basistul Tom Hamilton. În această formulă a luat naştere "Cea mai mare trupă muzicală de rock and roll a Americii", numele de "Aerosmithnemaiavând nevoie de nici o prezentare. 

Tyler este cunoscut şi uşor de recunoscut atât pentru vocea sa guturală, dar extrem de versatilă muzical cât şi pentru abilitatea sa de a cânta la un mare număr de instrumente foarte diferite, incluzând muzicuţa, instrumentele cu clape, de percuţie şi de suflat. În anii 1970 şi 1980, Tyler a devenit faimos mai ales pentru utilizarea masivă de droguri şi de alcool, formând împreună cu colegul său de la Aerosmith, John Perry, un cuplu cunoscut sub numele de "Toxic Twins".

 În anul 1986, Tyler a completat un program complet de dezintoxicare, menţinând după acea dată o atitudine de abstinenţă faţă de droguri şi alcool. În timpul performanţelor sale muzicale de scenă, pline de energie, Tyler foloseşte o garderobă de concert extravagant colorată la care se adaugă întotdeauna, ca semn distinctiv al său, şaluri lungi multicolore, care adesea stau atârnate de microfonul la care solistul cântă. 

Recent, Tyler a fost nominalizat ca unul dintre primii 100 de cântăreţi ai tuturor timpurilor. Tyler este, de asemenea nominalizat ca fiind al 3-lea pe o listă de 100 vocalişti de muzică metal ai tuturor timpurilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu