luni, 13 septembrie 2010

Jacqueline Bisset


Pe numele real Winnifred Jacqueline Fraser-Bisset s-a născut pe 13 septembrie la Weybridge, un mic orăşel din Elmbridge, un district din Surrey din Sud-Estul Angliei. Ea şi fratele ei Max sunt copiii scriitoarei Arlette Alexander Bisset, şi ai lui Max Fraser, medic primar. Părinţii au divorţat după 29 de ani de căsnicie, când mama s-a îmbolnăvit grav de scleroză multiplă iar actriţa s-a mutat alături de aceasta pentru a o ajuta.
De mică a luat lecţii de balet şi de fashion modelling, dorind să ajungă în lumea top modelelor.
Pentru a-şi câştiga existenţa a lucrat iniţial ca şi chelneriţă într-un restaurant chinezesc dar, în 1965 debutează în comedia " The Knack ...and How to Get It " unde interpretează un mic rolişor încredinţat de regizorul Richard Lester .
Odată pătrunsă în lumea filmului, a impresionat iniţial prin frumuseţea sa şi ochii ei "celebri" în lumea cinematografiei. Norocul de a lucra cu regizori celebri ca John Huston, Francois Truffaut, George Cukor sau Roman Polanski şi parteneri cunoscuţi ca Anthony Quinn, Linda Hamilton sau Paul Newman, au făcut din ea un idol al cinematografiei mondiale a anilor ' 60 - ' 70. 
A avut multe roluri memorabile: Cathy - thrillerul  "Bullitt "/1968


Vickie - drama " The Sweet Ride "/1968


Christine -drama " The Grasshopper "/1970,



sau Yvonne -drama " Under the Volcano "/1978.



Nu a fost căsătorită niciodată deşi a avut mai multe legături romantice. 
Filmul ei favorit este La Nuit américaine ", regizat de François Truffaut, în care a interpretat rolul Julie şi care a fost şi nominalizat la Oscar.


Este naşa Angelinei Jolie, filmează în continuare atât în Europa cât şi în America în filme şi seriale Tv şi este la fel de frumoasă şi plină de farmec ca în anii ei de glorie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu