Oare cum putem aborda arta, noi, oamenii secolului XXI? Oare cum se mai poate simţi artistul implicat în problemele ridicate de creaţia sa? Arta şi artistul însuşi, rămâne doar o simplă curiozitate de "erudit" sau ne apare drept o realizare eternă? Iată câteva întrebări pe care mi le pun la începutul unui nou blog consacrat artiştilor lumii.
Vă invit, aşadar, să pătrundem în lumea artelor plastice, a muzicii, a teatrului şi a filmului, pentru a ne aminti sau cunoaşte pe cei care le-au creat.
duminică, 6 decembrie 2009
Walt Disney
S-a născut la Chicago, la 5 decembrie 1901. În aprilie 1906, familia lui Walt s-a mutat în Marceline, Missouri, unde fratele său deţinea o proprietate. Acolo ei au cumpărat o casa şi o fermă cu o suprafaţă de 45 de acri (18,2 hectare). În timp ce se afla în Marceline, Walt şi-a dezvoltat dragostea sa pentru desen. Un vecin de-al lor l-a plătit pe Walt să îi facă nişte desene ale calului său. De asemenea, tot în Marceline, Walt şi-a dezvoltat pasiunea pentru trenuri. Familia Disney a ramas în Marceline timp de patru ani după care s-au mutat în Kansas City în 1910. În toamna anului 1917, Walt a început să studieze la liceul McKingsley High School, făcând în paralel cursuri de seral la Institutul de Artă din Chicago. Disney era desenatorul ziarului scolii. Desenele sale erau foarte patriotice, majoritatea fiind axate pe Primul Război Mondial. Disney a abandonat liceul la vârsta de 16 ani pentru a intra în armată dar aceasta nu l-a primit pentru că era prea tânăr. În schimb, Walt şi un prieten de-al său au decis să intre în Crucea Roşie. Pentru a se putea angaja, trebuiau sa aibă minim 17 ani dar, în ciuda opoziţiei tatălui său, mama sa a elaborat un nou certificat de naştere în care scria că Walt era născut în 1900 şi nu în 1901. Crucea Roşie l-a trimis în Franţa timp de un an unde a lucrat ca şofer de ambulanţă, pe care a desenat câteva personaje. Apoi s-a mutat în Kansas City pentru a-şi începe cariera artistică. Fratele sau Roy lucra la o banca şi a reuşit să îl angajeze printr-un prieten la Pesmen-Rubin Art Studio. Aici, Disney făcea reclame pentru ziare, reviste şi cinematografe. Tot aici a cunoscut un animator, Ubbe Iwerks (1901-1971). Ei doi işi respectau munca aşa de mult încât relaţia dintre ei s-a îmbunătăţit foarte repede şi au hotărât să îşi înceapă o afacere proprie. Disney şi Iwerks au fondat o companie numită Iwerks-Disney Commercial Artists în ianuarie 1920. Din păcate, puţini clienţi au vrut să se angajeze la cuplul neexperimentat. Iwerks a plecat o vreme să câştige nişte bani la Kansas City Film Ad Company. Disney s-a retras şi el după ce compania a fost cumparată.
Când Disney a sosit la Los Angeles, avea 40 de dolari în buzunar şi un desen neterminat în servietă. Surprinzător, la început a vrut să abandoneze animaţia, gândindu-se că nu va putea concura cu studiourile din New York. Disney a spus că prima sa ambiţie a fost să devină regizor de film. A fost să se angajeze la toate studiourile din oraş dar toate l-au respins. Din cauza eşecurilor cu filmele artistice, Disney s-a întors în animaţie. Primul său studio de animaţie din Hollywood era în garajul unchiului său. Disney a trimis un desen neterminat distribuitorului din New York, Margaret Winkler, care i-a răspuns imediat. A vrut să-l angajeze pe Disney pentru mai multe filme artistice combinate cu animaţie. Disney l-a căutat pe fratele său Roy, care făcea un tratament de tuberculoză într-un spital de veterani din Los Angeles. Disney l-a rugat pe fratele său sa îl ajute deoarece nu se putea descurca financiar fără el. Roy a fost de acord şi a părăsit spitalul împreună cu fratele său. De atunci nu s-a mai întors şi niciodată nu s-a vindecat de tuberculoză. In 1925, Disney a angajat o tînără femeie, Lillian Bounds, pentru departamentul de imprimare cu cerneală şi colorat. A fost admirată imediat de Walt iar câteva luni mai târziu lucra ca şi secretară.
După o serie de eşecuri, Disney trebuia să creeze o nouă "stea". Majoritatea biografiilor spun că ideea lui Disney pentru Mickey Mouse i-a venit în timpul întoarcerii din New York. Este o discuţie în jurul creatorului lui Mickey, ori Disney ori Iwerks. Şoarecele a fost iniţial numit "Mortimer", dar a fost mai târziu botezat "Mickey Mouse" deoarece noua soţie a lui Disney, Lillian, considera numele "Mortimer" ca fiind nepotrivit. Primul scurt-metraj al lui Mickey a fost Plane Crazy în 1928 care a fost, ca majoritatea filmelor de la acea vreme, un film mut. După ce nu a găsit un distribuitor pentru Plane Crazy şi pentru continuarea sa, The Gallopin' Gaucho, Disney a creat un scurt-metraj Mickey Mouse cu sunet, Steamboat Willie. Acesta a avut succes şi au fost distribuite cu sunet şi cele două scurt-metraje precedente. Însuşi Disney şi-a împrumutat vocea lui Mickey şi Minnie Mouse iar Mickey a purtat vocea lui Disney până în 1946.
Primele seriale ale lui Mickey Mouse au fost în 1929, începând cu un serial muzical numit Silly Symphonies. Primul episod era numit The Skeleton Dance şi a fost în intregime desenat şi animat de Iwwerks, care a fost responsabil cu desenul la majoritatea animaţiilor Disney produse între 1928 şi 1929. Cu toate că serialul a avut succes, Disney nu a putut să distribuie serialul şi atunci a trebuit să semneze un nou contract cu Columbia Pictures. Iwerks era sătul de atâtă muncă, mai ales datorită faptului ca el lucra mai mult decât Disney, aşa că l-a părăsit şi şi-a deschis propriul studio. Disney căuta cu disperare pe cineva care să ia locul lui Iwwerks, ceea ce era foarte greu, deoarece nu se găsea cineva la fel de bun şi rapid ca Iwerks, care putea să deseneze 700 de cadre pe zi. Între timp, Iwerks şi-a lansat serialul de succes Flip the Frog împreună cu primul serial de animaţie color, Fiddlesticks. De asemenea, Iwwerks a creat alte două seriale de animaţie, Willie Whopper şi Comicolor. Iwerks şi-a închis studio-ul în 1936 pe pentru a lucra la alte proiecte de animaţie. Va relua relaţia cu Disney în 1940, lucrând la departamentul de cercetare al studioului său. Cu noroc, Disney a reuşit să găsească câţiva oameni care să îl inlocuiască pe Iwerks. În jurul anului 1932, Mickey Mouse a devenit un personaj destul de celebru. În 1932, Disney a primit un premiu special din partea Academiei de Film pentru crearea lui Mickey Mouse, ale cărui seriale au devenit color în 1935 şi au început să apară alte personaje celebre ale lui Disney, printre care Donald Duck, Goofy şi Pluto.
Cu toate că studioul său a produs cele mai celebre seriale de animaţie ale vremii, rezultatele nu erau pe placul lui Disney, care în 1934 avea planuri pentru a crea un lung-metraj de animaţie. Dupa ce restul industriei cinematografice a aflat despre planurile lui Disney despre un lung metraj cu Albă ca Zăpada, au numit proiectul "nebunia lui Disney", deoarece erau convinşi că proiectul va distruge studioul lui Disney. Atât Lillian cât şi Roy au incercat să îl convingă pe Disney să abandoneze proiectul, dar acesta avea planuri mari pentru viitor. A angajat profesorul universitar Don Graham pentru a instrui personalul de la studioul său. Toate aceste cercetări şi antrenamente au fost folosite pentru pregătirea personalului în aşa fel incât rezultatele să fie pe placul lui Disney. Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici (Snow White and the Seven Dwarfs), aşa cum era numit proiectul, era în producţie din 1935 până la mijlocul anului 1937, când studioul a rămas fără bani. A reuşit totuşi să ia un împrumut de la Bank of America pentru a-şi termina producţia. Premiera filmului a avut loc la cinematograful Carthay Circle la data de 21 decembrie, 1937. Albă ca Zăpada, primul film de animaţie în limba engleză şi filmat în Technicolor a fost lansat în februarie 1938, fiind distribuit de RKO Radio Pictures, cu care studioul tocmai a încheiat un contract. Filmul a devenit producţia cu cel mai bun succes la încasări pe anul 1938, reuşind să strângă peste 8 milioane de dolari (astăzi 98 de milioane). Succesul avut cu Albă ca Zăpada (pentru care Disney a câştigat Oscarul) i-a permis lui Disney să deschidă o nouă sucursală a studioului său în Burbank, care s-a deschis pe 24 decembrie, 1939. Personalul responsabil pentru lung-metraje, care tocmai a terminat Pinocchio, a continuat să lucreze pentru Fantasia şi Bambi, în vreme ce personalul responsabil pentru scurt-metraje a lucrat pentru noi seriale cu Mickey, Goofy, Donald si Pluto.
Pinocchio şi Fantasia au fost lansate în cinematografe în 1940 dar ambele au fost dezamăgiri financiare. Filmul Dumbo era plănuit ca un film care să aducă bani dar, în timpul producţiei, majoritatea animatorilor s-au revoltat datorită relaţiei dintre Disney şi echipa sa. La puţin timp după ce Dumbo a fost lansat în cinematografe în octombrie 1941 şi a început să aducă mulţi bani, Statele Unite ale Americii au intrat în Al Doilea Război Mondial. Armata americană a cerut studioului Disney să producă filme de instructaj pentru soldaţi, dar şi scurt-metraje care să ridice moralul acestora, cum ar fi Der Fuehrer's Face şi lung-metrajul Victory Through Air Power în 1943. Totuşi, filmele militare nu au adus bani iar când filmul Bambi a fost lansat în aprilie 1942 nu s-a descurcat foarte bine. Pe la sfârşitul aniilor '40 studioul şi-a revenit în aşa fel încât să continue cu producţia la lung-metrajele Alice In Wonderland (Alice în Ţara Minunilor) şi Peter Pan, care au fost amânate în perioada războiului, şi au început să lucreze pentru Cinderella (Cenuşăreasa), care a devenit cel mai bun succes al studioului după Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici.
În timpul unei călătorii de afaceri în Chicago la sfârşitul anilor '40, Disney a desenat schiţe ale ideilor sale pentru un parc de distracţii în care copii şi părinţii pot să se distreze împreună. Acest plan trebuia iniţial să fie vis-a-vis de studio. Ideile originale au crescut într-un concept mult mai mare care avea să devină Disneyland. Disney a petrecut cinci ani din viaţa sa planificând Disneyland şi a creat o nouă subdiviziune a companiei sale, numită WED Enterprises, care avea sarcina să proiecteze parcul.
După ce Walt Disney Productions a început lucrul la Disneyland, studioul a început să se extindă în alte zone ale divertismentului. În 1950, Treasure Island (Insula comorii) a devenit primul film 100% cu actori reali şi a fost repede urmat de altele: 20.000 de leghe sub mări în 1954, The Shaggy Dog în 1959 şi The Parent Trap (1961). Studioul a produs prima emisiune TV, One Hour in Wonderland (O oră în Ţara Minunilor), în 1950. Disney a început să fie gazda unei emisiuni săptămanale la postul ABC, numit Disneyland, după parc, unde arăta clipuri din filmele Disney vechi, realiza tururi ale studioului şi promova parcul Disneyland, în timp ce acesta era în construcţie în Anaheim, California.
În timp ce studioul se implica în alte forme media, Disney nu mai acorda atâta atenţie producţiilor animate, lăsând acestea în grija animatorilor. În timpul vieţii lui Disney, departamentul de animaţie a mai produs filmele Lady and the Tramp (Doamna şi vagabondul, 1955), Sleeping Beauty (Frumoasa din pădurea adormită, 1959), One Hundred and One Dalmatians (101 Dalmaţienii, 1961) şi The Sword in the Stone (Sabia din piatră, 1963). Producţia la scurt-metrajele animate a continuat până în 1956 când departamentul pentru scurt-metraje s-a închis. Pe 17 iulie, 1955, Disneyland, unul din primele parcuri tematice din lume, s-a deschis şi a avut un succes imediat. Oameni din toată lumea veneau la Disneyland, care conţinea atracţii bazate pe producţiile Disney. După 1955, numele emisiunii s-a schimbat din Disneyland în Walt Disney Presents. Apoi în 1961, emisiunea s-a schimbat din alb-negru în color şi a devenit Walt Disney's Wonderful World of Color".
La începutul anilor 1960, imperiul Disney avea un succes enorm, iar Walt Disney Productions s-a remarcat ca fiind cea mai bună companie din lume generatoare de divertisment pentru familie. După decenii de încercări, Disney a reuşit în final să obţină drepturile de ecranizare pentru romanul Mary Poppins a lui P.L. Travers. Filmul, lansat în 1964, a devenit cel mai mare succes al studioului în anii 1960. Tot în această perioadă, Walt Disney a început să planifice un parc tematic mult mai mare decât Disneyland, numit Disney World.
Implicarea lui Walt în Disney World s-a încheiat în ultima parte a anului 1966; după mulţi ani de fumat a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A fost admis la Providence St. Joseph Medical Center, situat vis-a-vis de studio, unde starea sa de sănătate a început să se agraveze. Pe 2 noiembrie, 1966, în urma unor radiografii, medicii au descoperit că Disney avea o tumoră pe plămânul stâng. Cinci zile mai târziu, Disney a mers înapoi la spital pentru operaţie, dar tumora s-a extins atât de mult încât medicii au fost nevoiţi să îi scoată întreg plămânul stâng. Doctorii i-au spus apoi lui Disney că mai avea între şase luni şi un an de trăit.
După câteva sesiuni de chimioterapie, Disney a petrecut puţin timp cu soţia sa în Palm Springs, California înainte de a se întoarce acasă. Pe 20 noiembrie, 1966, Disney a suferit un colaps în casa sa dar a fost resuscitat de medici şi întors înapoi la spital, unde a murit pe 15 decembrie, 1966 la ora 9:30, la zece zile după ce a împlinit 65 de ani. A fost incinerat pe 17 decembrie iar cenuşa sa a fost depozitată la Forest Lawn Memorial Park din Glendale, [{California]]. Roy Disney a continuat proiectul Disney World, insistând să fie re-denumit în Walt Disney World, în onoarea fratelui său, care a fost în final deschis pe 1 octombrie, 1971.
Reporter Special
-
NE-AM MUTAT ! Oameni, locuri şi întâmplări care ies din tiparele
cotidianului au făcut obiectul acestui demers jurnalistic, pentru care
echipa „Obiectiv Ro...
soția lui darth vader - André Ferenc
-
vagonul e o conservă de ton expirată îți plac trenurile dar asta e prea
mult totuși rugină & trup & sendviș cu ou & marea ți-e teamă că tu ești cel
mai put...
Ce grea esti....batranete !!!!!
-
Vreau sa fiu o batranica cocheta cu flori la geam, cu fluturasi in stomac
cand vad un mos ramolit:))…sa nu traiesc din amintiri ci din simtiri si
impliniri...
Două concerte în noiembrie
-
7 noiembrie – Joia Păcătoșilor- Alina Manole & Raul Kusak – Spectacol de
care îmi este dor dor dor! Se întâmplă la Teatrul Godot (incinta Palatului
Bragadi...
ParentEd Fest – festivalul părinților
-
Hello, hello, de mult nu ne-am mai vazut pe aici. Scriu rar, dar ma tratez,
imi doresc tare sa revin cu gandurile mele catre voi. Pana atunci va
povestesc ...
Recommendations for London
-
Since then throughout the day there are many options to enjoy in the city
of London and among the proposals of interest to tourists meet the British
Museu...
SINGURA MEA REALITATE…
-
Vineri, 11 noiembrie 2011 Ora 9:57:56 AM GMT Bucuresti SINGURA MEA
REALITATE… Amintirile de luna asta m-au zapacit intr-un asemenea hal incit
nici nu imi m...
Mandri ca vom fi speakeri la TeCOMM 2013
-
Afla cum sa ai o afacere de succes in online de la specialistii din Europa
in cadrul Tecomm A 3-a editie a expoconferintei TeCOMM aduce la Cluj-Napoca
bune...
Performance at 1 Utama
-
It's once again Christmas is coming soon. The above performance held at One
Utama, Petaling Jaya. As usual, there will be a lot of exciting performance
e...
Una caldă, alta rece
-
Aia rece e că adminul intră vreo două săptămâni în concediu, aşa că
articole nu o să mai fie de găsit pe aici. Nu ştiu dacă e rece pentru lumea
largă, dar ...
V-ati ascunselea.
-
Ma joc deseori v'ati ascunselea cu mine,
ma ascund printre zambete aiurea.
Incerc sa gasesc ce am ascuns.
Dar le'am ascuns atat de bine, incat ... le'am pier...
Purchasing Gold Pendants
-
You may be interested in gold pendants if you already have a favorite gold
chain or if you are looking for both the pendant and the chain. When
thinking ...
Lumea nu e făcută pentru oameni singuri.
-
Stau singur în curte acum. Am făcut focul într-o sărăcie de vatră deschisă
și ard niște crengi din corcodușul pe care l-am toaletat cu Ciprian în
primăva...
Pe mare – Vasile Alecsandri
-
Ah! viaţa pentru mine, Scump înger! fără tine Nu are nici un bine, Nu are
nici un dar. În cer fie lumină, Sau nori, sau noapte lină, Sufletul meu
suspină, ...
Essential places to visit in London
-
London is really full invites all tourists to enjoy natural, cultural,
culinary and many other options. Tourists who want to enjoy your trip in a
natural ...
London has the best taxis in 2013
-
When traveling around London or any other city choose a taxi is something
important because tourists expect to get good service. It just gave the
rating o...
Skullcandy Crusher – mini-review
-
Testez de vreo săptămână Skullcandy Crusher… O să încep cu sfârșitul… dacă
vrei să-ți iei căști, poate ar fi bine ca înainte să te hotărăști să
probezi ș...
DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU
-
Trei cruci pe-un deal, pe Dealul Căpăţînii.
Pe ele-atîrnă-n frînghii strîns legaţi,
Şi ţintuiţi de braţe, în piroane,
În crudă agonie, trei bărbaţi.
Şi p...
Prieten
-
Prieten este cel care-ţi redă curajul de a trăi atunci când te îndoieşti
că mai merită. Cel care te ascultă, care te priveşte în ochi şi-ţi spune
că eş...
WE HAVE MOVED FROM GOOGLE
-
*WE HAVE MOVED FROM GOOGLE*
*WE ARE NOW HOSTED UNDER THE*
*"BOOTLEGTUNZWORLD.ORG"*
*FLAGSHIP*
*this Archive Area moved:*
*[ HERE ]*
*http://bootlegtunzw...
Red Necklace
-
red-necklace
An elegant and distinct red coral necklace. Created with the best quality
red coral and solid silver, this piece will make the perfect gift ...
organicshea , unt de shea nerafinat
-
Blog despre unt de shea nerafinat, cosmetice organice si o gramada de alte
secrete bio de frumusete din Cluj.
http://www.organicshea.ro/
locatie noua...
-
M-am mutat intr-o locatie noua.
Noul blog e in engleza, dar il pastrez si pe acesta pentru eventuale
"sclipiri" in limba noastra romaneasca.
http://ego...
Ioan...
-
Ioan, Io-an,
Numele pruncului
Tresăltând de bucurie
În pântecele
Maicii sale!
Și Celălalt Prunc,
Din pântecele Mariei!
Ce dialogos
Dumnezeie...
Grecia-Rodos-299 Euro-All inclusive
-
*Oferta Insula Rodos*
*299 Euro*
*3*- All inclusive*
*Transport cu avionul - inclus*
Cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos sau Rodos est...
-
dicționar
am scris…
când punct…
-universal-
şiruri, amprente intra(uterine)
în care am strâns
apă de ploaie
şi am oglindit
sentenţionist-platitudi...
Despre cancer ...in alb și negru
-
Paradoxal cererile de a pune o poză de profil în alb -negru pentru a ajuta
o persoana suferindă sau pentru a susține lupta celor ce au cancer au
trezit î...
La Multi Ani 2011 !!!
-
Lasam cu melancolie in urma toate partile bune ale lui 2010, un an ce s-a
dovedit plin de peripetii pentru fiecare dintre noi. si incercam sa
ingropam part...
oare voi reusi???
-
*Incerc din rasputeri sa pot sa imi achizitionez un aparat profesional
pentru recuperarea fortei musculare.Pe zi ce trece musculatura se atrofiaza
si picio...
CURS ILUSTRATIE DE CARTE
-
Realizare gravura de tip pointe – seche
Ilustratie poveste Printul Fericit (Oscar Wilde)
*PERIOADA DE DESFASURARE: septembrie – noiembrie 2019, 5 sedin...
Rules Are Meant to Be Broken
-
Most people have rules that they have put on themselves and many times
people don’t even think about these rules. These are just things that have
always ...
despre ploi
-
plouă cuvinte discret,
alb inocent, mesteceni
cum toamna ascultă
cu ochii încet.
plouă din noi între ape
inimi alese de val
calde cum cad,
pe calendar
uit...
sniţele umplute
-
-8 felii de cotlet de porc fără os (bătute ca pentru şniţel)
-8 felii subţiri de caşcaval, la fel de mari cît cele de cotlet
-8 felii de bacon
-două ouă
-fă...
New edition of the World Trade Market in London
-
In London one of the most important events taking place year after year is
the World Fair Trade Market, a tourism fair in London that has a long
tradition...
Art Tells the Technological Future
-
Jean Cocteau once said, “we only serve as a model for the portrait of our
fame.” Tell that one to Dorian Grey. It parallels the old “Chicken or the
Egg” ...
Zbor lin, Suflet Lumina!
-
Ma intampina mereu cu un zambet cald si cu un voios ”Ce faci, vecino?” A
fost omul de care s-a legat o mare parte din timpul petrecut acasa la
Dolhasca, pr...
-
Living to Die, Dying to Live
By D. O. Grant
*Reviewed by E.L.S.E.*
*29.11.2012*
*Notice:*
*You can pick up a copy at the online bookstore:*
http://ep....
mic vis eco… pornind de la un coșmar
-
DOMINANTA: (fără poze) îi înțeleg pe ăia din cartierele mexicane, care
fumează ganja goală, pe tot gol, pe suflet, pe stomac, pe creierii goi…
toată ziua ...
Ski Poiana Brasov
-
O experienta frumoasa, am skiat intr-un loc romanesc cu aer curat. Peisajul
incredibil si skiori civilizati. Recomand si observati pozele atasate.
Dragostea adevarata
-
*1 Ioan 4:10 „Si dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu,
ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimes pe Fiul Său ca jertfă de
isp...
A venit toamna
-
S-a consumat cea de a doua întâlnire a „luceferilor” după încetarea
vacanţei de vară. La prima întrunire, unde nu a fost „aglomeraţie” prea
mare, fiecar...
Cu piciorul în ușă...
-
Am ,,tras cu piciorul'' în ușa virtuală și am reușit să intru pe aici
puțin.Nu știu dacă voi mai avea curând acest noroc.Între timp am început să
scriu și ...
Îmi asum
-
Exercițiu de improvizație din facultatea de actorie care mi-a rămas
întipărit în memorie ca una din cele mai frumase lecții folositoare pentru
viață.
UN PIC DE JENA AVEM SI NOI?
-
Inainte sa schimbam clasa politica, e necesara o actiune simpla. Sau, ma
rog, care pare simpla. PRIVITUL IN OGLINDA. Cine suntem noi? Nu de alta,
dar oamen...
Cat mancam
-
*Redau mai jos continutul unui mass-e-mail, primit de la o prietena. Mi se
pare unul din acele lucruri pe care trebuie sa il dai mai departe si care
te i...
Saraciti de viata interioara
-
Prevad ca dupa alegerile din decembrie vom avea o mare dezamagire! Va spun
ca o noua clasa politica este necesara! Ati mai auzit asta! Doar noi,
oamenii si...
Poveste despre R?d?u?i
-
O zi de târg la R?d?u?i are înc? ceva din mirajul povestirilor iscusite, pe
care odinioar? bunicii ni le ?opteau la gura sobei. S?pt?mâna trecut? s-a
insta...
CONEXANT HSF 56K DATA/FAX MODEM DRIVER DOWNLOAD
-
PC Pitstop began in with an emphasis on computer diagnostics and
maintenance. You should receive an email shortly with your link to download
the requeste...
Turneu de Martisor in GERMANIA
-
Trupa No’Mads porneste din nou la drum. Incarcate de martisoare muzicale,
Irina si Alexa vor sarbatori venirea primaverii printr-un mic turneu de
martisor ...
Muzica populară de la bunici, motiv de nostalgie
-
Cine mă cunoaște bine de tot știe că nu mă omor după muzică populară.
Da, corect, ar putea avea o oarecare componentă emoțională, având în vedere
...
Lacrimi de nea (pentru Ţiţi)
-
Plânge cerul iubito...
plânge cu fulgi de zăpadă,
prima nea,
ofrandă imaculată
pentru sufletul tău
peste care așez
petale roșii
de trandafir
ca să-ți spună...
Cartoon Yourself Tutorial :)
-
Step 1 :
- Choose an image
Step 2:
- Duplicate the layer (right click on the primary layer and choose
duplicate layer)
- And change that lay...
Skansen pe repeat
-
Sarmale ce se topesc în gură, cozonaci pufoși, bradul de Crăciun
scânteietor, muzică în surdină, multe filme și, mai ales, multă liniște.
Program de skype...
Polipii veziculari
-
Polipii vezicii biliare sunt excrescente in vezica biliara si apar de
obicei datorita acumularilor de colesterol. Intr-adevar, aceasta afectiune
este rel...
Omul de ceară
-
În frigider avea salată şi două şarlote. Nimic interesant. Motanul dormea
pe fotoliu, ca întotdeauna, preocupat s-o viseze gătind ciorbe de pui cu
zeamă de...
SARAIMAN
-
Saraiman este un spectacol inedit!
Este o incantatie, o obsesie, o poveste in care se poate regasi fiecare
dintre noi, cei care am cunoscut 'ratarea'.
Adm...
dimineata ploioasa
-
Tarot.
Am ridicat cartea.
Pana la urma omuletul inocent va cadea in hau.......pur si increzator in
pelegrinarea sa prin taramul viselor si al iluziilor...
Călătorie prin Cosmos... cu ajutorul picturii
-
*Space: the final frontier; celebrul anunț ce deschidea episoadele
serialului Star Trek, difuzat și în România la începutul anilor ’90,
sintetizează mod...
SINGURA mea realitate…
-
Vineri, 11 noiembrie 2011 Ora 9:57:56 AM GMT Bucuresti SINGURA mea
realitate… Amintirile de luna asta m-au zapacit intr-un asemenea hal incit
nici nu imi m...
Ana Aslan
-
The Romanian School of Gerontology was the first in the world to:
• found the first Institute of Geriatrics in the world (on January 22
1952), which has g...
Ce se aude in ultima vreme
-
Nu stiu daca ati observat, dar orice ar cere/cauta, tiganii folosesc
aceleasi replici. Nu cred ca trec pe strada aceeasi tigani cu fiare vechi
sau calorife...
11+ Mountain Bike Coloring Pages Background
-
*11+ Mountain Bike Coloring Pages Background*. Print out more coloring
pages from bike coloring pages! 39+ mountain bike coloring pages for
printing an...
Avantajele unui Curs ECLD
-
ECDL prezinta o serie de avantaje atat pentru angajati, cat si pentru
angajatori. In cazul angajatilor un curs ECDL creste nivelul de cunostinte
de baza l...
Attractive places to discover in London
-
During a vacation in the English city of London there are many options that
tourists can truly take into account in particular is a city where art and
cul...
-
îmi dau seama de cât de repede trece timpul doar atunci când mă uit în
calendar sau când scriu data pe o foaie. au trecut mulți ani de când mă
știu, de cân...
Cu tolba po?tal?, prin Stockholm
-
?i pentru c? un post anterior a strâns destule comentarii legate de
sistemul po?tal în Suedia, g?sesc oportun s? explic detaliat cum st? treaba
cu po?ta su...
Scrisori pentru omuleți de departe (I - VI)
-
*Scrisori pentru omuleți de departe (I)*
Învață să-ți iubești singurătatea! Uite io, care never-ever n-am avut parte
de ea... măcar cât să ne cunoaștem m...
Primeste-l Alaturi de Tine
-
Postat în:Anti-Drog Tagged: Agenţia Naţională Antidrog lansează prima
campanie socială pentru schimbarea percepţiei publice asupra consumatorilor
de drogur...
Muzeul Județean de Istorie Brașov - Casa Sfatului
-
Am vizitat Casa Sfatului, dar pentru că nu am făcut poze, voi reveni cu
această postare. :)
This post shall be completed when I shall have the pictures fro...
nedreptăţile vieţii, clin d'oeil
-
bieţii pitici de grădina au toţi faţa spartăcana preferată rămâne mereu
fără toartăpechinezii ajung nţ nţ mareşali de canapeaşi cineva o invită pe
tipa dup...
Când taci
-
Când taci, înălbiţii cireşi se înclină
un giulgiu de frig peste-a florilor vrajă
visează toporul călău de lumină
şi seva în plâns se preface sub coajă.
Când...
Pufuleti si porumbei
-
*Blog restant*
La pas prin Bucurestiul vechi, dupa coltul cu mult gainat de porumbel,
undeva langa Gradina Icoanei*, un mic rendez-vous felino-pasaresc....
glisare
-
urc in metrou . imi zboara fugitiv privirea spre geam. ma sperii , arat
descarnata ca o mumie inghesuita intre alte mumii.. unde este sclipirea si
prospeti...
M-am mutat
-
Pentru cei ce încă urmăresc fotografiile aici: m-am mutat! De acum mă
găsiți pe http://photos.octocat.org, acesta fiind un subdomeniu al
http://octocat.org
Marea mutare
-
Nu stiu daca noua casa ma va inspira sa scriu mai des. Cert e ca incerc.Ma
gasiti asadar aicitot Zapacita, tot despre munte, mare, carti, concerte,
teatru ...
Mărturisirea se face până la capăt
-
Aici nu mai poate fi vorba despre jumătăţi, despre lucruri pe care vrei să
le ţii pentru tine. Mărturiseşte despre împliniri, despre înfrângeri,
despre nop...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu