Cea de a II-a seară de folk de la Club Mojo din Bucuresti s-a desfăşurat sub semnul melancoliei. Puţin mai „tristă” decât prima seară, atmosfera creată de artişti a fost totuşi, una de „poveste”.
Seara a fost începută printr-un elogiu adus femeii de Ovidiu Scridon, în maniera lui personală, fapt ce a animat puţin, chiar de la început, spiritele doritoare de folk.
"Ea ni-i soră, ea ni-i mamă/Ea la pieptul ei ne cheamă/Ea ne poartă dragostea/Şi iubirea e tot ea..."
Nu au lipsit nici surprizele! Prima s-a numit „Lemn Dulce”, un grup de 3 fete + 1 băiat care, în ciuda introducerii ca grup de amatori, au dovedit o lipsă totală de amatorism!
Cu un sound ce aducea în parte cu începutul celor de la Manhattan Transfer, amestecat cu un uşor iz de Partaj şi Marcela Saftiuc, „Lemn Dulce” au reuşit să îndulcească la drept publicul, în doar patru piese.
Cătălina Beta a venit în completarea melosului uşor melancolic produs de melodiile cântate până în acel moment.
După câteva piese din repertoriul său, Cătălina a trecut la registrul tristeţii de bun augur, prin câteva adaptări folclorice de mare rafinament. Astfel, a asigurat şi o trecere abilă de la stilul său propriu, la maniere mai comune de interpretare. Vocile frumoase ale fetelor de la Lemn Dulce au fost remarcate, de altfel şi de Cătălina, care le-a şi invitat pe scenă alături de ea, într-unul dintre cele mai gustate momente ale serii.
Ba, la un moment dat, grupul astfel creat a fost ajutat şi de muzicuţa lui Ovidiu Scridon, fapt care a produs o şi mai mare plăcere. Un alt moment oarecum inedit, a fost cel în care Cătălina, a alternat melodiile româneşti cu piese din repertoriul unor artişti de renume, ca Eva Cassidy (Songbird) sau 4 Non Blondes (What’s up?). Cu această piesă, a şi creat un fel de 3 Non Blondes redutabil, alături de fetele de la Lemn Dulce.
După recitalul plin de surprize al Cătălinei Beta, Ovidiu i-a introdus în scenă pe cei de la Lipscani Band (George Liliac & Luca Marius), cunoscuţi mai demult sub numele de Grupul Gama.
Cei 2 muzicieni de mare fineţe, au oferit musafirilor câteva piese remarcabile, alternând registrul trist cu unul mai vesel şi pregătind astfel spiritele pentru ultimii invitaţi ai acestei seri.
Codruţa şi Mihai Lojewski au oferit iubitorilor de folk, ultimele momente de poveste ale celei de a II-a seri din Club Mojo.
Cei doi artişti nu mai sunt de mult timp nişte necunoscuţi pentru amatorii de folk, Cantos fiind o titulatură emblematică de aproximativ 8 ani. Grupul Cantos şi-a început recitalul, ca de obicei, cu piesa de deschidere a concertelor Cenaclului Flacăra de odinioară. „Om bun” a răsunat astfel în tot clubul , amintindu-ne de Dan Andrei Aldea şi de vremurile bune ale folk-ului. Apoi, chitara şi vocea lui Mihai, ajutată de flautul suav al Codruţei, au trecut spectatorii prin toate stările sufleteşti posibile, pe parcursul a 10-12 piese de vis.
Ce urmează după o astfel de seară?! Normal; continuarea poveştii!!!
Pentru că „Povestea Merge Mai Departe”, marţi 17 noiembrie, cu începere de la ora 21, tot în Clubul Mojo Brit Room din Bucureşti. Echipa e-Folk ajutaţi de gazdele clubului din strada Gabroveni nr. 14, pregătesc a III-a „Seară de Poveste”, alături de „Nebunul de Alb”, cu Emeric Imre şi invitaţii săi. Vă aşteptăm, aşadar, să nu-i dăm o „Condamnare” lăsându-l în acea „Noapte de unul singur”.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereMultumesc Bogdan pentru descriere si pentru c-ai facut parte din publicul nostru.
RăspundețiȘtergereTe-astept si la celelalte concerte!
Ovidiu.
Multumim pentru poveste, ramane o amintire frumoasa. Andreea.
RăspundețiȘtergere