miercuri, 3 februarie 2010

Natalie Imbruglia


S-a născut în data de 4 februarie 1975, la Vale Berkeley, Australia. La vârsta de 13 s-a mutat împreună cu familia în Paradies Point (Queensland).
Aici a început să se orienteze pe drumul scenei. Natalie şi-a surprins părinţii, când a fost admisă la şcoala de talente Mc Donalds Performing Arts College din Sydney. Şi-a îmbunătăţit capacităţiile vocale şi a învăţat să facă reprezentaţii de actorie. Odată cu aceasta a început şi adevărata sa carieră.

La 16 ani a făcut reclamă pentru un producător japonez de gumă de mestecat. La aceeaşi vârstă a atras atenţia ca model de lenjerie intimă, până ce a obţinut un rol în telenovela australiană "Neighbours". În acest rol a impersionat atât de mult, încât a fost promovată din ce în ce mai mult, chiar şi în Regatul Unit, unde era transmis simultan acest show de televiziune.
Doi ani mai târziu a plecat la Londra, unde nu a avut nici o oportunitate de muncă, urmând să petreacă primul an în cluburile oraşului. A renunţat curând la acest mod de viaţă şi s-a aflat singură. Talentul său în muzică a fost descoperit de managera Anne Barrett într-un bar, ceea ceea ce i-a aus un contract cu BMG/RCA. Ei au fost atât de impresionaţi de vocea Nataliei, încât au dus-o cu ei în Statele Unite, unde s-a înregistrat primul album al ei (Left of the Middle).

La acest albun, Natalie a colaborat cu mulţi producători, ca de exemplu Phil Thornalley (Ex "The Cure"), Mark Plati (David Bowie) sau Nigel Goldrich, care a produs "Ok Computer" pentru Radiohead. Aceştia i-au oferit un anumit grad de libertate cântăreţei, pentru ca ea să-şi poată pună amprenta peste creaţii. În timpul şederii în SUA, a avut o aventură cu starul din "Prietenii tăi", David Schwimmer.

Prin primul său single, "Torn", Natalie a avut un succes la nivel mondial. A vândut peste 1 milion de LPuri în SUA şi peste 6 milioane în întreaga lume, a fost numărul 1 mondial, a rămas 23 de săptămâni în Top 40 Regatul Unit, a câştigat titlurile "cel mai bun debutant" la premiile VH1 şi Aussie şi " cel mai bun cântec" la premiile MTV şi Aussie (1998).

În perioada 1998-1999 a făcut un turneu în Statele Unite. Pe lângă aceasta, a mai realizat "Identify" ca şi coloană sonoră pentru Stigmata. Totuşi această piesă nu a ieşit pe piaţă decât în SUA.
După aceasta, Natalia a făcut o pauză şi şi-a cumpărat o casă pe o insulă de pe Tamisa în Londra, unde este vecină cu Regina. Acolo a încercat să înregistreze cel de al doilea album al ei, dar s-a confruntat cu o criză de creativitate.

Munca cu producătorii primului album nu a reuşit, ea nefiind mulţumită de rezultate, dar s-a recules, pentru a doua oară în viaţă (prima a fost criza depresivă de la albumul Left of the Middle) şi a găsit un om cu care se potrivea de minune, Gary Clark.
Alături de el a înregistrat întreg noul album, "White Lilies Island" şi acesta a devenit un album de succes, mai ales datorită single-lor "That Day" şi "Wrong Impression".


Au urmat albumele " White Lilies Island" (2001) şi "Counting Down the Days" (2005)şi "Come to Life" (2009). Însă acestea nu au putut egala succesul comercial al albumului său de debut.

În 2002 a jucat împreună cu Rowan Atkinson în pelicula "Johnny English", iar în 2009, a apărut în distribuţia filmului "Closed for Winter", alături de Daniel Frederiksen.

Un comentariu:

  1. BlogWidget - ALEGE CEVA COOL PENTRU BLOGUL TAU !
    Am implinit un an de activitate. Te asteptam la noi pentru a-ti oferi un widget, banner, plugin-wp, sau doar o idee pentru a adauga un plus de look si functionalitate blogului tau.
    Sau un posibil parteneriat reciproc avantajos, Sustine BlogWidget, detalii si bannere la alegere la pagina de contact.

    RăspundețiȘtergere